Симпатичен мал дом со интересен функционален мебел

Овој прекрасен мал дом воодушевува во секој аспект на својот совршен распоред. Навистина, големите нешта доаѓаат во мали пакувања. Станот се наоѓа во Москва – Русија и има површина од 45 м2. Просторот е поделен на дневна соба, кујна и скриена спална соба, заедно со неколку други компактни изненадувања.
Малиот отворен простор е бела школа која е уникатна со прилично многу пастелни акценти во секоја област.

1-Pastel-colored-accents

 

 

 

2-White-home-scheme
Зоната за спиење е јасно одвоена од отворениот простор со тоа што нејзиното ниво е подигнато со дрвена платформа која крие огромни фиоки за чување на предмети од домот како и екстра перници и ќебиња.

3-Small-open-plan-apartment-design
Секој дел од овој простор е искористен максимално така што деловите кои се вишок се искористени како место за складирање предмети со цел да се зачува просторот максимално отворен.

 

4-Home-storage-ideas

 

5-Raised-bed

 

6-Small-bedroom-scheme

Едноставната бела кујна е оживеана со необични плочки а вертикалниот простор е искористен во потполност со дополнителни полици на ѕидот.

7-Unusual-kitchen-tiles

 

8-Small-kitchen-design

Барот е дизајниран како преграден дел помеѓу дневната и кујната. Полн е со интересни елементи меѓу кои и големата табла која во исто време е и преграден ѕид.

9-Home-bar

 

10-Blackboard-wall
Вовлечениот балкон со бела основа изгледа отворено и покрај малиот простор. Одлично функционира како простор за чување на растенија и повторно како место за складирање на предмети скриени во дрвените кутии. Дрвените кутии во исто време служат и како место за седење и опуштање во убавиот поглед низ прозорецот.

11-Banquette-seating

 

12-Small-home-ideas
Малата бања е украсена со необични уметнички дела и интересни предмети кои го привлекуваат вниманието.

 

13-Scrabble-letter-tiles

 

14-Small-bathroom-design

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)