Простор на Неделата: 17м2 Во Црно и Бело

Оваа недела овој простор на неделата можеби е премногу мал за вообичаени потреби, но тој би бил практичен за студент или за еден човек кој нема потреба од голем гардеробер.

pic1

Овој простор од 17м2 може да покаже дека со добар вкус и со добар избор на декоративни елементи, може многу добро да се организира еден прекрасен простор за уживање.

pic8

Просторот е едноставен со дрвен под кој е доволен да им ја даде топлината на овие 17м2. Едноставните елементи дозволуваат игра со бои и лесно менување на расположението на станот.

pic9

Светлината пак е искористена одлично, а белата боја која сосема преовладува само го засилува нејзиниот ефект.

pic10

Светлата боја помага и во визуелно зголемување на просторот, што во овој случај навистина прави огромна разлика.

pic4

Црната боја пак, онаму каде се појавува, прави дискретен контраст и внесува дополнителна динамика и живост.

pic5

Тоа исто така одлично е постигнато и со внесување на неколку растенија каде зелената боја дополнително го истакнува контрастот, притоа додавајќи на топлина. Експерименти со боја, прават да и покрај доминантниот бел тон, наместо стерилна и ладна атмосфера, се добие еден простор кој зрачи со топлина.

pic11

Простор во кои дури и темните денови не би можеле да го нарушат расположението на оние кои обожаваат светлина.

pic7

Кујната пак е минимална и корисна за основните потреби. Мора да признаеме, ова мало студио во Стокхолм е совршено!

Еден коментар

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)