Пред и потоа : 5 извонредно реновирани кујни

Погледнете ја моќта на архитектите да се прерабори и редизајнира една кујна, една од најчесто реновираните соби во модерниот дом. Вие нема да верувате дека “пред” фотографиите се од истиот реновиран простор.

 

Пред реновирањето, ентериерот на куќата од среден век изгледал како стар мотел.

1

Пред реновирањето кујната била затворена а сега се влева во дневната соба.

2

Основната идеа за реновирање на оваа стара кујна е старите дрвени плакарчиња да се заменат со елементи од нерѓосувачки челик.

3

Нерѓосувачкиот челик е безвременски. Тој е со чист дизајн и од надвор и од внатре. Тој е хигиенски, 100 % може да се рециклира а најмногу од се го даваат тој модерен изглед.

4

Оригиналната кујна од 1950 година е тесна и валкана. Идеата за редизајнирање на овој простор е тој да се отвори кон другиот дел од куќата.

5

Најважните елементи кои играат во редизајнирање на еден простор се материјалите и бојата. Основата на оваа кујна се елементите во бледо зелена и тиркизна нијанса.

6

Овој дом порано бил од затворен тип. Тесната кујна била одвоена и затворена од останатиот дел од куќата.

7

Архитектот го реконфигурирал просторот за готвење и ги разглобил ѕидовите за да се создаде експанзивна голема соба, која сега има поглед кон внатрешниот двор.

8

Во овој мал стан кујната била тесна и долга и затворена од остатокот на станот. Идеата на архитектот била да ја зголеми и да ја направи пространа.

9

Затоа основата на оваа кујна е бела боја и чисти елементи. Сите елекетрични уреди се скриени во просторот и таа изгледа чисто и отворено.

10

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)