Паметни идеи за кревети на кат

Во становите каде што секој квадратен метар е важен, креветите на кат можат да бидат одлично стилско решение а воедно да заштедат на простор.

Oваа куќа е широка само 3 метри но изгледа поголема благодарение на добро организираниот интериер. Светлината од покривот и некои умни идеи за складирање даваат визуелно поголем простор.

1
Во ова поткровје, просторот за спиење е сместен над кујната и е достапен единствено преку скалила кои се монтирани над шанкот.

¼b
Oвој кревет е дизајниран да виси на таванот и може да се повлече надолу колку што е потребно. Одличен начин да се заштеди на простор.

3
Во овој простор не е изгубен ни еден квадратен метар за непотребен. На седум скалила од подот се наоѓа делот за спиење и сите потребни елементи во него.

4
Оваа колиба е лекција за ефикасно искористени квадратни метри. Издигнатиот кревет и работниот простор се наоѓа над плакарот и компактниот мијалник. Со тоа издигнатиот простор е двојно искористен а приземјето изгледа пространо и чисто.

5
Собите со високи тавани можат да биде многу искористен. Овој стан во Њујорк иако е мал не изгледа тесен. Со комбинирање на две димензии на висина на простор тие го направиле тоа можно.

 

DW0506-NYC-05

Еден коментар

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)