Posts Categorized: Блог

Совршен стан во препознатлив скандинавски стил

Кога велиме скандинавски мислиме на бели ѕидови, отворен простор, дрвени детали и пристап на големи количини на природна светлина. Токму таков е овој стан во Стокхлом кој плени со својот стил. За да создадете прекрасен ентериер едноставно вметнете големи прозорци. Големата количина на природна светлина во склоп со белите ѕидови го отвараат просторот ви даваат чувство на пространост и чистина.

Прочитај го целиот пост »

Упатство за Бојадисување

Бидејќи бојата варира со својата разновидност и едноставност, внимателното планирање и подготовка се примарни за постигнување убави резултати. Некои водичи и предупредувања за употреба на бојата го вклучуваат следново:

Прочитај го целиот пост »

Простор на неделата: Шармантен стан со кул елементи

Овој мал стан во претпознатливиот скандинавски стил е прекрасно љубовно катче полно топлина. Станот има јасна бела основа која дозволува флексибилност во поглед на изборот на омилените елементи. Поголемиот дел од елементите се дрвени што му даваат дополнителна топлина и срдечно добредојде на секој посетител во станот.

Прочитај го целиот пост »

Како да ја изберете вистинската боја за вашиот простор

Во домот ние ја имаме слободата сами да си ги одбираме боите кои што ни одговараат за просторот. Кога одбраната палета на бои е неутрална, лесно можат да се одберат елементите кои ќе бидат дополнително потребни. Неутралната палета на бои пренесува чувство на одмор и спокој, така што домот во кој таа се употребува го трансформира во спокојно и мирно место за живеење.

Прочитај го целиот пост »

10 решенија за осветлување за секој дел од вашиот дом.

Како што облеката го прави човекот, може да се каже дека и осветлувањето го прави домот. Светилките се мали нешта кои можат да направат драстична промена на вашиот простор. Избирајки го соодветниот дизајн за секоја светилка може да се направи прекрасен пресврт на дизајнот на секоја соба.

Прочитај го целиот пост »

Простор на неделата: Мал среќен апартман

Денес сакаме да ве прошетаме во едно многу среќно и позитивно место за живеење. Дали сте подготвени? Малиот простор може да биде убав, лесен и практичен но треба да се ипланира правилно. Она што навистина ни се допаѓа во врска со овој стан е тоа што секој агол зрачи со позитивна енергија.

Прочитај го целиот пост »