Posts Categorized: Блог

Како да го исчистите целиот дом за 30 минути?

Да ги скриете непотребните предмети во плакарот и под креветот е еден начин да се “исчисти” брзо. Но за позадоволителни резултати, прашавме експрети за брзо и ефективно чистење. Ви претставуваме начини како можете да го забрзате процесот на чистење.

Прочитај го целиот пост »

15 инспиративни идеи за новиот изглед на вашата кујна

Kако центар во домот, кујната е простор каде што се случува целата акција во домот. Таа не е само место каде се подготвува храната, таа се користи и за складирање на помошните алатки и јадење на семејните оброци. Вашиот дизајн треба да се приспособува на сите овие активности во текот на животот и тоа е една причина поради која реновирањето на кујните е често.

Прочитај го целиот пост »

15 начини да ги искористите старите работи

Во потрага сте по нова полица? ако имате стара скала што не ви користи за намената, веќе имате нова полица. Всушност, постојат безброј начини старите предмети да ги претворите во неверојатни практични решенија за складирање, изложување и организирање на вашите работи. Еве некои одлични идеи.

Прочитај го целиот пост »

Жолто? Зошто да не?

Жолтата боја е боја на нарцисите и лалињата, на сонцето, на лимоните… Таа може да биде полна со енергија или тивка и спокојна. Жолтата боја освежува, прави вашата соба да изгледа полна со сончева светлина, без разлика на временските услови.

Прочитај го целиот пост »

Совршената комбинација на дрво и бела боја

Една од најдобрите комбинации за декорација е дрво и бела боја. Комбинацијата на темното дрво со груба текстура во однос на свежата, чиста бела боја е многу применувана во современото уредување. Многу е мала веројатноста да згрешите со ова дуо бидејки се вклопува во секаков стил.

Прочитај го целиот пост »