Posts Categorized: Блог

Функционални домови

Земајќи ги во предвид пристапот до информации во полето на дизајн и уредување, како и се поголемата опсесија кога е во прашање уредувањето на домот, се повеќе внимание се обрнува на естетското наспроти функционалното. И безразлика колку најновите трендови пленат сами по себе, суштината на дизајнот е функционалност пред се.

Прочитај го целиот пост »

Вистинска трансформација на еден стан на Менхетен (пред и потоа)

Дизајнерите направиле вистинска трансформација на овој дом од 54 метри квадратни во простран, светол дом за двојката графички дизајнери. Големо внимание е посветено на нивните колекционерски предмети, кои сега имаат посебно место во секој дел од домот. Архитектите кои го дизајнирале новиот дом на двојката, срушиле ѕид за да го отворат просторот во трпезаријата. Во трпезаријата… Read more »

Прочитај го целиот пост »