Posts Categorized: Блог

Состојбата со недвижнини во Скопје

Новите градежни зафати го преплавија градот Скопје и резултираа со бројни станбени единици кои сеуште чекаат празни. Овој тренд, меѓутоа, полека се менува, па така, се повеќе млади лица се одлучуваат за постојано живеалиште во Скопје. Аеродром, засега, е најпопуларна општина, веројатно поради бројот на изградени објекти, а веднаш зад него е и Карпош. Цените… Read more »

Прочитај го целиот пост »

Кутијата за чај како детал во вашиот дом

Ако сте фанатици за чај како мене, и често знаете утрото да го започнете со некоја врста на тревки, тогаш кутијата за чај е прекрасен подарок за вас. Но, ако никој сеуште не може да се сети на ова, можеби и не е така тешко да ја направите сами.

Прочитај го целиот пост »

Оддржување на домот

Многу е лесно за домот да се размислува како страница од списание. Ентериерот се планира, сите коцки доаѓаат на место, и тоа е тоа. Сите грижи околу домот се покриени зар не? Така барем јас размислував додека не започнав да живеам во домот кој претходно го изградивме. Брзо дознавме дека живеачката не е слика од… Read more »

Прочитај го целиот пост »

Танц катче во вашиот дом

Доколку сте родител на дете кое посетува часови по танц а имате малку екстра простор во домот, одлично би било да размислите за мала реконструкција која би го пренаменила празниот простор во место за танц.

Прочитај го целиот пост »

Домашен простор за фитнес

Низ изминативе години сведоци сме на огромниот раст на фитнес индустријата. Како наеднаш сите да се опседнати со одржување на фигурата, подобрување на физичката способност, и присвојување на еден стил на живот кој не уживаше толкаво внимание до неодамна.

Прочитај го целиот пост »

Подот во вашиот дом

Изборот на типот на под во вашиот дом е навистина битен. Се разбира, доколу градежните активности се завршени, и сите ставки околу дебелината на подлогата, кошулицата, и нивото на изолација се не само детално разгледани туку и поминати, следно останува да се размисли околу типот на подната подлога.

Прочитај го целиот пост »