7 мали домови со неверојатни кујни

Малите места за живеење се место за компромис, но за некои сопственици на куќи нема да има компромис кога ќе станува збор за готвење. Овие компактни мали домови извнодредно функционираат со овие мини кујни.
Во овој дом за двајца во Окленд, Нов Зеланд, кујната изгледа многу пространа благодарение на елементите од месинг кои изгледаат како да се дематеријализирани од просторот.

compression-osullivan-schollum-home-kitchen
Акцентираните елементи во спектар на топли тонови, ја зајакнуваат минималистичката кујна во Бруклин во овој стан на една двојка.

Adobe Photoshop PDF
Оваа кујна е едноставна целина, еден блок на боја без никакви дополнителни дизајни. Просторот е карактерен, со едноставна линија и привлечен, несекојдневен дизајн.

true-value-kitchen
Портокаловите столици, светлите чајници и спесифичниот тепих додаваат енергија и боја во оваа минималистичка кујна во Лондон.

2-voss-street-kitchen
Пригушените тонови, острите агли, како и ефикасно искористениот просотор прават да се чувствувате чисто и удобно во овој еднособен стан во Бруклин.

sliding-kitchen-interior-kitchen-stove-and-cabinets
Елементите од нерѓосувачки челик, надополнувани едни од други во навидум пространата кујна, додаваат футуристички дух во оваа кујна со едноставни , дрвени елементи.

hollywood-cabin-kitchen
Оваа кујна од 1967 година е преуредена со едноставни Икеа компоненти, нови апарати и елементи во пријатни бои како што се црвените лакирани вратички и чемпрес дрвени елементи.

dolce-burnham-residence-after-kitchen-2

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)