6 Прекрасно дизајнирани поткровја

Без разлика дали се работи за стари или модерни куќи, овие соби се карактеризираат со нивните стрмни тавани.
Во ова поткровје во Франција кое предходно било фарма, се користени материјали од дрво за да се надополнат оригиналните дрвени греди во домот. Просторот изгледа комплетен, топол и пријатен благодарение на дрвените елементи.

1
Во оваа кујна во Њујорк, печката на дрва се протега од подот до таванот, потенцирајки ги стрмните ѕидови на таванот. Употребени се лесни материјали во светли бои за да се доловат спесифичните елементи во објектот.

2
Сопствениците на овој објект кој пред тоа бил штала сакале просторот да остане исто толку висок и да не претрпи промени. Хоринзонталните греди создаваат илузија на понизок таван. Изобилството на мебел и богатите материјали го полнат просторот.

DW0408_NY_03
Понекогаш , најдобриот начин да се справите со висок таван е да поставите високи прозорци. Прозорците на ова поткровје доловуваат една прекрасна живописна гледка кон природата.

4
Кујната во ова поткровје е исполнета со голем број масивни дрвени полици кои ги имитираат гредите во просторот. Спесифичните ламби додаваат модерен шмек во ова топло поткровје.

5
Оваа гостинска соба во поткровјето на комплетно реновираната штала е дизјанирано со чисти елементи и светли бои, за да се задржат првичните карактеристични елементи на просторот како големите дрвени греди и црвените цигли.

6

Остави коментар:

  • (нема да биде објавен)